Elérhetővé vált a Windows 10 Anniversary Update - Szerverek, hálózatok, számítógépek és megoldásaik a Somogy Informatikától. Online pénztárgépek forgalmazása és szervizelése és éves felülvizsgálata.

Szerver üzemeltetés

Szerverkörnyezet megtervezése,
felmerülő igények teljesítése,
technikai támogatás,
a rendszer frissítése,
új szolgáltatások bevezetése

Megnyitottuk webshopunkat!

Notebook, számítógépek, számítástechnikai eszközök és kiegészítők mellett, számos egyéb termék is kapható webshopunkban.

Kamerák és megfigyelőrendszerek kiépítése

Biztonságtechnikai megoldások lakások, családi házak, üzletek, irodák, telephelyek tartós védelmére. Rögzítő eszközök széles választékban!

Informatikai hálózatépítés

Otthoni hálózatoktól a nagyvállalati rendszerekig, vezetékes és vezeték nélküli megoldások mind elérhetőek kínálatunkban!

Felhős megoldások

Legyen hatékonyabb felhős megoldásainkkal! Tárolja adatait, leveleit, csoportmunka elemeit a felhőben!

Sominfo proaktív monitoring rendszer

Használjon monitorozott rendszert, értesüljön előbb rendszere esetleges hibáiról, megelőzve az időbeni és anyagi kiesést!

Hálózatépítés

Egynemű, szabványos hálózati struktúrák tervezése és megvalósítása, dokumentálása

Rendszerintegráció

Teljeskörű informatikai megoldások, korszerű, naprakész rendszerek telepítése és üzemelése

Megfigyelő rendszerek

Professzionális videókamera rendszerek otthon és megfigyelő rendszerek ipari felhasználásra.

Távjavítás

Szerverek és asztali gépek esetén távoli munkavégzést is kínálunk, kiszállási díj nélkül!

Elérhetővé vált a Windows 10 Anniversary Update

Ahogy a Microsoft korábban megígérte, elérhetővé vált a Windows 10 következő nagy frissítőcsomagja, az Anniversary Update, ami sok-sok kisebb, de fontos újítással teszi még használhatóbbá a Windows 10-es operációs rendszert. Mivel ezek egy részét korábbi híreinkben már bemutattuk, így ezúttal csak a lényeget foglalnánk össze.

 

Az évfordulós frissítőcsomagnak köszönhetően változott egy picit a Windows asztal kinézete. A Start Menü esetében eltűnt az All Apps menüpont, így most már automatikusan megjeleníthető az összes alkalmazás, méghozzá görgethető listában, amelynek elején a frissen telepített és gyakran használt alkalmazások sorakoznak. Van még egy Recently Added menüpont is, ami a három legfrissebb alkalmazás elérését könnyíti meg.

 

 


Frissült az Action Center, azaz az Értesítési Központ is, így most már prioritás szerint kategorizálhatóak az értesítések, azaz a legfontosabb kerül előtérbe. A folyamatosan értesítéseket küldözgető alkalmazások most már könnyedén el is némíthatóak. Érdekes újítás, hogy a Settings menüponton belül, a bal oldali menüsorban található menüpontok elé releváns ikonok kerültek, ami komolyabbá teszi a lap megjelenését.

 


Ide tartozik még az is, hogy a Lock Screen mostantól Cortana integrációval bír, így egyes funkciók elérése belépés nélkül is megoldható. Cortana egyébként még mindig nem támogatja a magyar nyelvet, így az olyan újítások, mint például a jegyzetek okostelefonról asztali számítógépre küldése, anyanyelvünkön még nem használható.

 


Ennél egy fokkal fontosabb, hogy a Windows 10 úgynevezett Dark Mode témával bővült, ami főleg éjszakai számítógép-használatnál jöhet különösen jól, ugyanis a vakítóan fehér alkalmazás-felületek feketére és sötétszürkére váltanak, így kevésbé terhelik a szemet.

Windows Defender és Windows Hello fronton szintén történtek változások, amelyek a biztonsági szint növelését célozzák. A Defender futása most már ütemezhető, a Windows Hello pedig Microsoft Edge webböngésző, illetve Windows alkalmazások alatt is használható kényelmes, jelszó nélküli bejelentkezéshez, amennyiben ezt az adott konfiguráció is támogatja. Microsoft Edge fronton érdemes kiemelni, hogy az optimalizációk hatására fejlődött az energiahatékonyság, ami a mobileszközök számára extra akkumulátoros üzemidőt hoz.

 
Nagyon fontos extra a Windows Ink támogatás, amivel kényelmesebben használhatjuk érintőceruzával ellátott készülékeinket jegyzetelésre, vagy éppen rajzolásra is – utóbbi esetben még virtuális vonalzót is kapunk.
Frissült a Windows Store is, amelyben immár az Xbox tartalmak is elérhetőek, valamint elérhetővé vált a Skype Preview, ami kifejezetten Windows 10 alapú számítógépekhez készült. Az új Skype alatt minden fontosabb funkció elérhető, így csoportos videó hívásra, csoportos csevegésre, vezetékes számok hívására, fotók és fájlok megosztására, valamint hangulatjelek használatára egyaránt van mód – hogy csak a legfontosabbakat említsük.
A Microsoft szakemberei a modern osztálytermekre is gondoltak. Rendelkezésre áll például a Take a Test app, amellyel webböngésző alapú zár környezet hozható létre a még biztonságosabb online „feleltetésekhez”.

Ez persze csak egy apró kivonat mindabból, amit a Windows 10 Anniversary Update kínál, hiszen a csomag több, mint 150 újítással érkezik. Beszerzéséhez legális Windows 10-es operációs rendszerre van szükség, a folyamatot pedig gyorsíthatjuk, ha a frissítések ellenőrzése gombra kattintunk a Windows Update menün belül.

 

 


Ekkor a „Feature update to Windows 10, version 1607” nevű frissítésnek kell megérkeznie, de ha ez nem történik meg, akkor sincs baj, ugyanis külön segédprogrammal orvosolható a „probléma”.

Hírlevél-feliratkozás